IMG20230717173628

Hulp aan Oekraïne

Nieuws over hulpgoederen en reis naar Reya

Geschreven door: Hulpgroep Reya 🇺🇦

Datum: 4 augustus 2023

Nu het bezoek aan de gemeente van dominee Grushetsky aanstaande is, willen wij u graag op de hoogte brengen van onze reis en over het verspreiden van de gestuurde hulpgoederen.

Bij de twee inzamelingsdagen zijn er veel goederen gebracht die op 17 juli zijn ingepakt voor vertrek naar Oekraïne. Er zijn veel spullen uit de gemeente gebracht en aangevuld door Woord en Daad uit Waddinxveen met o.a. meubels. Een paar dagen voor vertrek hebben we alle goederen uitgedeeld en gebundeld per soort. Een groot deel van de goederen is 24 juli aangekomen in Oekraïne. Een ander deel wordt op een later moment verzonden. Wij zijn dankbaar voor de vele hulpgoederen die we van u ontvangen hebben.
Na aankomst van de goederen zijn deze verdeeld naar waar deze het meest nodig zijn. Een stofzuiger en een doos vloeibare vezelvoeding zijn in Zaporizha gebracht. De voeding zal naar één van de ziekenhuizen gaan en de stofzuiger is bestemd voor één van de inloophuizen. Een doos babyspullen, een babybadje en drie dozen servies zijn afgeleverd in Vasilivka, een dorp dat eerst bezet is geweest en daarna ook gedeeltelijk overstroomd. Drie dozen beddengoed en spullen voor persoonlijke hygiëne zijn naar Blagodatna, Mala en Sedeminucha gebracht. Ook deze dorpen hebben zwaar geleden onder de oorlog.

Op D.V. maandag 7 augustus hopen diakenen Bakker en Bremmer samen met Franz Roos en Sander de Vreugd te vertrekken naar Reya. Het reisdoel is om te bekijken wat de status is van het project van de school en hoe het geld dat door u is gegeven, is besteed. Ook willen we bekijken wat er nog meer nodig is om te zorgen dat er goede huisvesting voor vluchtelingen ontstaat. Daarnaast willen wij inventariseren welke hulp er voor de toekomst nodig is en wat de bijdrage van onze gemeente hierin kan zijn. De reis zal in ongeveer twee dagen gemaakt worden met een tussenstop in Polen aan de kant van de Oekraïense grens.

U kunt de reis volgen via Polarsteps.com/WerkgroepReya.

U kunt hier ook meer informatie vinden over de hulpactie voor Oekraïne, die vanuit de kerk wordt georganiseerd.